The Yuzhen Park Little House

История

The second Family Type Accommodation Center of Hope for te Little Ones opened doors in Sofia in the autumn of 2013 just then Yuzhen Park.

Just like the first one it is an alternative to the state-run Medical Care Institutions and state child care offices can bring in babies and young children in risk to be accommodated here temporarily until adoption or reintegration procedures are coplete.

Capacity: 6 babies or young children

Building: Private one-story house with a yard and extension

Team: 6 members of staff – medical and social workers, pedagogists and a phychologist. They work on a special schedule which ensures a safe 24-hour care and also provides to each child a feeling of security and opportunity to get attached and develop trust in adults.

Annual budget: 60 000 EUR

  • remontirana

    Южен парк 1

  • remontirana-2

    Южен парк 2

  • Малката къща до Южен парк - интериор

    Южен парк 3

News and Events

The Team of Yuzhen Park

The all-star team who make sure all kids in the Yuzhen Park Little House have all they need.

Ружа Тихомирова

Ружа Тихомирова

Ружа Тихомирова е най-младия член на екипа и работи в “Надежда за малките” от 2014 година. Любовта и към децата е и нейния призив да е до тях с обич, грижа и подкрепа в тази част от живота им, когато те са най-уязвими без дом и семейство. Завършила е специализация в Техническия университет – “Звукостудийни технологии и

Александра Бонева

Александра Бонева

Алекс е част от екипа на Малката къща в Княжево от лятото на 2016 г. Тя е и най-младия член на екипа. Завършва бакалавър „Връзки с обществеността” в СУ „Св. Климент Охридски”. Децата я връщат в света на мечтите и игрите, а тя не иска да излиза от него.

Анна Танева

Анна Танева

Ани е част от екипа на Малката къща в Княжево от лятото на 2016 г. Тя е с опит в работата  с по-големи деца лишени от родителска грижа. Ани е човек с голямо сърце, прави всичко с любов и децата я обожават.

Бисерка Смилева

Бисерка Смилева

Години наред работи като педагог в детски градини. Работата с деца й харесва, обича да научават заедно песни и приказки. Ранната възраст на децата от 0 до 3 години е предизвикателство за нея, но тя с удоволствие се включва в екипа на Малката къща. Завършила е „Детска педагогика”, музикален профил. Омъжена е и има един

adminThe Yuzhen Park Little House