Последни новини

Пътят на детето в системата за грижа

Повече от развълнувани сме да съобщим, че инфографиката, представяща пътя на детето в системата за грижа, вече е факт. Тя е плод на общата работа на фондация “Надежда за малките” и  cr8value и цели да представи нагледно пътят, по който минава всяко дете, което попадне в държавната система за грижа.Отне ни няколко месеца, но резултатът си заслужава! (Вижте го по-долу.)

“В ежедневната ни работа често се случва да обясняваме на бъдещи осиновители и други заинтересовани какво се случва, когато едно дете е изоставено. Инфографиката помага на хората да получат едно първоначално общо разбиране и оттам много по-бързо и лесно да навлезем в конкретиката на този сложен процес.”,

споделя Динилия Кръстева – социален директор във фондацията.

90% от информацията, която минава през мозъка е визуална, а визуалните обекти се възприемат 60 000 пъти по-бързо от мозъка, отколкото текстът (Източници: 3М Corporation и Zabisco). Това ни кара да вярваме, че инфографиката ще е изключително полезна на всички, които се интересуват от съдбата на децата, лишени от родителска грижа, и процедурите за осиновяване.

 

Инфографиката представя нагледно какво се случва стъпка по стъпка с всяко дете, което е изоставено или е отнето от родителите си от съображения за сигурност –  какви са административните процедури и какво се случва с детето, докато текат те.

Ето и самата инфографика:

 

hope-bg_apr2015_branded

text-alt_apr2015

Надежда за малкитеПътят на детето в системата за грижа