Последни новини

Наградата „Аз гарантирам щастливо детство“ беше връчена на Фондация „Надежда за малките“

Фондация „Надежда за малките“ е удостоена с отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ и получи трета награда в категория „Успешна промяна“ на социалните услуги, предоставяни в Малките къщи – нашите два Центъра за настаняване на деца от семеен тип.

На 21.11.2018 г. на официална церемония за първи път Държавната агенция за закрила на детето връчи отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство”, като признание и спазване на правата на детето. Призът се присъди в три категории: „Устойчиво развитие“, „Успешна промяна“ и „Значима иновация“.

За фондация „Надежда за малките“ е важно успешната промяна да започне от самото начало, веднага след раждането, за това ние даваме шанс на бебетата в риск един по-добър и пълноценен живот и гарантираме изграждането на сигурна и устойчива семейна среда.  С много любов и грижа, ние следваме нашата мисия – децата да растат способни да обичат защото са обичани.

От 2010 над 120 дечица са намерили своя дом в Малките къщи. Щастливи сме, че може да спасим малките от участта им да попаднат в институции, да посрещаме техните физически и емоционални нужди, за да растат здрави и пълноценни личности.

Поредното признание за Фондация „Надежда за малките“ е в отговор на изграденото доверие, развитата широка мрежа и доброто сътрудничество с родителите и осиновителите, които консултиране. Водени изцяло от най-добрия интерес на детето, ние вярваме, че успешната промяна е гарантирана, когато детето има равен старт в живота и му бъде предоставен шанса да изживее пълноценно своето детство, да бъде обгърнато от топлина, уют и обич, да се чувства желано, ценно и значимо.

Благодарим на екипа, Столична община и нашите дарители, с които заедно гарантираме щастливо детство на най-малките!

Може да видите новината и на сайта на Държавна агенция за закрила на детето:

https://sacp.government.bg/новини/дазд-връчи-наградите-„аз

Надежда за малкитеНаградата „Аз гарантирам щастливо детство“ беше връчена на Фондация „Надежда за малките“