Последни новини

Калиграфски Великденски Картички с Кауза 2021

Калиграфски Великденски Картички с Кауза е втора благотворителна инициатива на специалност “Графичен дизайн” към департамент “Кино, реклама и шоубизнес” на НБУ в подкрепа на Фондация “Надежда за малките”. В нея участват 28 студенти от първи и трети курс с преподавател по шрифт и калиграфия гл. ас. д-р Захарина Петрова-Проданова. Инициативата се осъществява с подкрепата на ръководителя на департамента доц. д-р Илия Кожухаров и г-жа Камелия Славчева, директор на фондацията.

Всяка от над 50-те картички е изработена ръчно с много любов и старание, като са използвани различни калиграфски шрифтове, изучавани в курсовете като обикновена и украсна Канчелареска, Старобългарски Устав и Полуустав, Унциал, Готически, Батард и др.

Картичките са предназначени за подкрепа на фондацията, която осигурява родителска грижа в максимално близки до семейните условия на малки деца в риск. Издържа се предимно от дарения, като за Коледа и Великден организират различни благотворителни инициативи. Тази година, поради наложените противоепидемични мерки е организиран он-лайн базар, в който се включват и калиграфските великденски картички на студентите на НБУ.

Надежда за малкитеКалиграфски Великденски Картички с Кауза 2021