Последни новини

“Малката къща” основа клуб „Родители на надеждата“ по повод 5-ия си рожден ден

Нашата Малка къща (първа по рода си в България) отпразнува 5 години от своето основаване! С гордост припомняме, че на 21 юни 2010 г.  от фондация “Надежда за малките” открихме първия център от семеен тип за бебета и деца до 6-годишна възраст, които са останали без родителска грижа. От тогава до днес нашият екип от специалисти дарява с любов и грижа 65 деца и ги придружава по пътя им към нова семейна среда (осиновители, приемни родители или връщане при биологичните им родители). 52 от тях вече живеят в семейна среда – безспорно най-доброто за тях.

Малката къща на 5 години

По повод рождения ни ден “Малката къща” събра всички тях и семействата им (родители, осиновители и приемни родили) и основахме заедно Родителки клуб “Родители на надеждата”.

Целта на инициативата е да създадем среда за общуване и взаимопомощ между родители, осиновители и приемни родители в грижата за децата. Те ще могат да разчитат и на специалистите и психолозите, които работят в “Малката къща” и консултативния център на „Надежда за малките“.

Магдалена Стефанова

Магдалена Стефанова

“Малките къщи всъщност вече са две, но когато казвам МалкАТА къщА, аз нямам предвид къщата-сграда. Аз имам предвид къщата-дом. Домът, който съградихме за най-малките, най-уязвимите създания в нашето общество е вече на 5 години. Вече има две сгради. Но любовта и страстта е една. Когато казваме “Малката къща”, ние имаме предвид “Малката къща” като концепция, идея, една обща крепост на любов, грижа и безкомпромисен професионализъм., сподели Магдалена Стефанова, Изпълнителен директор на Фондация „Надежда за малките“.

_MG_0947

Сълзи от радост не липсваха

Както очаквахме, на събитието имаше много сълзи от радост и умиление. Нашият екип се срещна отново с дечицата, които са минали през Малката къща през годините. Някои от тях вече са на цели 5 години и с думи трудно можем да опишем щастието, което изпитахме да ги видим така пораснали, уверени и обичани от техните семейства!

Калин Каменов

Калин Каменов

Събитието уважи и подкрепи Калин Каменов, зам.-министър на младежта и спорта, който е сред подкрепящите “Малката къща” още от основаването ѝ в тогавашната си позиция на зам.-председател на Националната агенция за закрила на детето.

Водещ на събитието беше нашият приятел – актьорът Ивайло Захариев, който е част от нашето голямо семейство заедно със съпругата си Миряна (член на УС на „Надежда за малките“).

_MG_0975

Благодарим на нашите дарители от Орбико, Кенди, Виваком, Авенди и всички други, които уважиха празника ни с присъствие и подаръци. Страхотните ни снимки направиха Антония Чепишева – Тонита, Лилия Груева и Митко Делчев. Тентите ни заеха от защитеното жилище в Гурмазово, а младежите от жилището ни помогнаха да ги опънем.

Още снимки може да разгледате в официалната фейсбук страница на „Надежда за малките“ тук: https://goo.gl/GDsFc7

 

Надежда за малките“Малката къща” основа клуб „Родители на надеждата“ по повод 5-ия си рожден ден

Свързани новини