Последни новини

Националната баскетболна лига в подкрепа на „Надежда за малките“

За новия сезон 2021-2022г. Националната баскетболна лига избра да подкрепи най-малките и уязвими членове на нашето общество, изоставените и/или поставени в риск деца от 0 до 7г., намерили временен дом и топлина в Малките къщи на Фондация „Надежда за малките”.
Десетте елитни баскетболни клуба се обединяват около каузата на Фондация „Надежда за малките”. С редица инициативи и дейности състезателите се ангажират да популяризират дейността на благотворителната организация и да обърнат вниманието на обществото към нелеката съдба на „невидимите деца” на България, тези които са изоставени или дори по-лошо, тези които са малтретирани от собствените си близки и роднини.

Статистиката за последното десетилетие е жестока: всяка година около 2000 деца биват изоставени от родителите си още в родилния дом. Доказано е, че най-доброто за едно дете е да остане в родното си семейство, когато това е невъзможно, тъй като е нежелано или животът и здравето му са застрашени, то трябва да бъде гледано с много любов и адекватна грижа. Липсата на обич в най-ранна възраст причинява сериозни емоционални травми, които могат да бъдат предпоставка за асоциално поведение и неспособност от интеграция в обществото на по-късен етап. Всеки ден без любов уврежда детето, а раните върху личността му оставят белези за цял живот. Всяко дете има нужда от грижа и обич, има нужда да се чувства желано, ценено и значимо.

С действията си елитните спортисти целят да насочат вниманието на общесвото именно към тази социална несправедливост и заедно да помогнем на децата с тежка събда, като им дадем шанс да изживеят пълноценно детството си, като ги дарим с любов и надежда и им осигурим равен старт в живота.

Вярваме, че доброто променя, всеки, който иска да подкрепи дете в риск, може да дари в сайта – https://hope.bg/support-us/ и като изпрати SMS с текст DMS MALKITE на номер 17 777.

Заедно можем да сбъднем нашата мечта: Всяко дете да има равен старт, обич и грижа в живота.

Уебсайт на лигата: https://basketball.bg/

Новината беше съобщена още в началото на месец октомври 2021 и разпространена със съдействието на БНР, НОВИНИ 24/7 и PLEVENUTRE.BG.

Надежда за малкитеНационалната баскетболна лига в подкрепа на „Надежда за малките“

Свързани новини